4 Ağustos 2010 Çarşamba

Mercimekli Köfte



"Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 3 bardak suyla ateşe koyun; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru tel süzgece koyup üzerine su dökün ve mercimeğin içine boşaltın..."

Mercimekli Köfte

Malzemeler
1 su bardagi kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 orta boy soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
Kırmızıbiber- kimyon- karabiber (ölçüsü isteğe bağlı)
1 demet yeşil soğan (4-5 adet)
3-4 adet yeşil biber
½ demet maydanoz
Marul veya yeşil salata

Yapılışı
1) Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 3 bardak suyla ateşe koyun; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru tel süzgece koyup üzerine su dökün ve mercimeğin içine boşaltın. Tuz koyun, kapalı olarak kabarmasını sağlayın.
2) Kuru soğanları ince ince doğrayın, yağla birlikte karıştırın. Doğranmamış domates veya salça katın. Bir iki çevirdikten sonra karışımı mercimekli karışıma ekleyin. İstenilen ölçüde kırmızıbiber, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, biber ve yeşil soğan katıp iyice yoğurun.
3) Hazırlanan içi, avuç arasında sıkarak şekillendirin. Salata veya marul yaprakları üzerinde servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder