22 Ağustos 2010 Pazar
Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler:
4 adet havuç,500gr kereviz,Yarım demet dereotu,2 çorba kaşığı un,1 bardak zeytinyağı,4 adet limonun suyu,100gr bezelye (konserve veya donmuş olabilir.),3 adet patates,1 çay kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Tencereye suyu koyun, kaynayınca kerevizleri soymadan atın 2-3 dakika kaynatıp süzgece alıp soğuyunca kabuklarını ince olarak soyun (kerevizin kolay soyulması için) Kerevizleri 4 adet limon suyunu sıkın içine un biraz su ilave edin. Soyduğunuz kerevizleri bu karışıma atın. 1-2 dakika sonra çıkarın. Yayvan bir tencereye kerevizleri koyun. Patatesleri ve havucu soyun küp doğrayın. Kerevizlerin üstüne yerleştirin. Artan limon suyunu üzerine dökün. Zeytinyağı ve tuz ilave edin. Orta hararetli ateşte yarım saat pişirin. İnmesine yakın bezelyeleri ilave edin. Servis tabağına alın. Üzerine dereotu serpin. Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder