22 Ağustos 2010 Pazar

Fırında Tavuklu Makarna



  • İki yufkayı arasına eritilmiş tereyağ koyarak tepsinize iki yufkayı üst üste resimdeki gibi yerleştirin.

  • Makarnanızı biraz diri kalacak şekilde haşlayın..

  • Havuçlarınızı rendeleyin ,yeşil biberi ince ince doğrayın bir kaşık yağda kavurun.

  • Makarnaya havucu ve çırpılmış bir yumurtayı karıştırın.

  • yufkaların üzerine karışımı yerleştirin.

  • Bir kaşık zeytinyağında kavurun . Küp doğranmış tavukları atın.

  • kavurarak tavuklar suyunu salıp bitene kadar ateşte tutun.

  • Tavukların suyu bitince İçine rendelenmiş domates atın üç dakika kadar pişirin.

  • önceden pişmiş bu karışımı makarnanın üstüne koyun

  • Yufkanın ilk katını kapatın.

  • Dilimlere ayırdığınız yufkanın üzerine daha önceden hazırladığımız bir yumurta, bir çorba kaşığı, tereyağ,

  • yoğurt, su karışımını üzerine dökün.

  • sonra diğer tarafından kapatarak kalan karışımı sürün


Yufkada makarna böreğiniz hazır Afiyet olsun.
Her zaman makrnayı yufkada bu şekilde yapıyordum. Bu sefer biraz değişiklik olsun istedim.
İçine tavuk ve havuç koyarak değişikliklik yaptım. Biz çok beğendik. tavsiye edebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder