22 Ağustos 2010 Pazar

Fatsa Lokumu



Malzemeler

1 çay kaşığı karbonat, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 kase kavrulup çekilmiş fındık, 1 kase tozşeker, 1 çay fincanı süt veya bir kase süt kaymağı isteyen yoğurt, 1 çay bardağı fındık yağı, 4 yumurta, yarım limonun suyu, aldığı kadar un, 250 gr Margarin

Yapılışı:
Bir kabın içine  yumuşatılmış margarin,  şeker,  fındık yağı, 1 yumurtanın sarısını ayırarak yumurtaları da  kırın. Karışımı tahta kaşıkla ezerek karıştırın. İçine kaymak, fındık, üzüm ekleyin. Ayrı bir kapta karbonatla limon suyunu karıştırarak çırpın. Karışıma ilave edin. Karışıma unu azar azar ekleyerek karıştırın. Kulak memesi kıvamda bir hamur yoğurun. 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamuru 4-5 parçaya ayırıp yuvarlayın (beze hazırlayın). Her bir bezeyi bilek kalınlığında rula yaparak uzatın.(yuvarlayıp rulo yapın.) 5-6 cm uzunluğunda verev kesip yağlanmış tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını çırpıp (koyuysa içine bir iki damla su koyabilirsiniz)üzerlerine sürün. Önceden ısıttığınız 175 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder