22 Ağustos 2010 Pazar

Tahinli Çörek



Kulanılacak Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin (içine)

  • 1 / 2 su bardağı şeker (İstenirse fazla konabilir.)

  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz (içine)

  • Alabildiği kadar un

  • 2 adet yumurta 1 kabartama tozu

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 250 gr margarin

  • 1 yumurta Sarısı (üstüne) Susam (üstüne)


Hazırlanma Şekli

  • 250 gr küp, küp doğranmış margarin,

  • 1 su bardağı yoğurt,

  • 2 adet Yumurtayı iyice karıştırın. Içine azar, azar 1 paket kabartma tozunu ile karıştırılmış unu ilave ederek, unu kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun.

  • Başka bir kabin içinde 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 su bardağı şeker 1 su bardağı tahin karıştırın.Bir kenarda dursun

  • Hamuru ikiye bölün ve. Elinizle yuvarlayarak iki adet büyükçe beze haline getirin.

  • Hafifçe unlanmış bir zeminde MERDANE yardımıyla 1 / 2 kalınlığında bir yufka açın.

  • Hamurun her tarafına (boş yer kalmayacak biçimde) Tahin karışımını yayın .

  • Yufkayı rulo şeklinde sarın.

  • Gül böreği şeklinde yuvarlak şekil verin.Ikinci bezeye de aynı işlemi uygulayın.

  • Gül böreği gibi sardığınız yufkanın, öbür yufkanın etrafına sarın.

  • Üzerine yumurta Sarısı sürün.

  • Dilediğiniz miktarda susam serptikten sonra 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.






Çıkınca isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Hamuru hazır ya da kendi yaptığınız, Milföy hamuru ile yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder