20 Ağustos 2010 Cuma

Sonsuza Kadar Tüysüz ve Pürüzsüz



Tarihin binlerce yıllık sürecinden bu yana, kadınların tüysüz olması bir güzellik göstergesi. Erkeklerde, bu bir alışkanlık değil. Fakat kadınlarda estetik veya hijyenik nedenlerden dolayı deriyi tüylerde kurtarıp, düzgün, pürüzsüz hale getirmek çok önemli.


Mevsimler tüylerin varlığını daha çok öne çıkarıyor. Yazın boğucu sıcaklar, kapalı giymeye izin vermiyor. Havadar elbiseler giymek ve kolları, bacakları açıkta bırakmak şart. Terleyip kokmamak için de koltuk altarını temiz hale getirmek lazım.


Yaz elbiseleri çekici, kadınsı bir görünüm yaratır ama ipek gibi pürüzsüz bir cilde sahip olmak kaydıyla. Çünkü bedenin belirli yerlerindeki istenmeyen tüy görüntüsü kadınsı imajın en büyük düşmanı.


Dekolte kıyfetlerle veya plajda güneşlenirken sizi ele verecek olan bu tüylerden kurtulmanın çözümlerinden söz açmak istiyorum bu yazımda.

Jiletle tüy almak!


Herkese en kolay gelen epilasyon yöntemi; jilet kullanmak. Koltuk altı veya bikini bölgesindeki istenmeyen tüyleri kaldırmak için bu yöntem hızlı çözüm olarak bilinmekle beraber, aslında tüyleri besliyor. İki gün bile geçmeden cilt yeniden aynı işleme ihtiyaç duyuyor. Ağdada ise küçük kılları almak mümkün değil. Ağda sonrası cımbızla küçük kıllara savaş açmak hem zaman kaybı hem acıtan bir yol. Jiletin kazıdığı kıllar, her an yeniden çıkmaya hazır olduğu için, aynanın önünde sık sık koltuk altlarını kontrol etmek “tüy kabusunun” bir refleksi.


Denize ya da havuza giderken saatlerimizi tüylerimizle uğraşarak geçirmek, çıktı mı, çıkacaklar mı diye endişelermek, yazın tadını çıkarmayı engelliyor. Ben bu konuda modern yaklaşımlardan uzak kalmamayı öneriyorum. Çünkü çağdaş kadınların çoğu jiletleri ve ağda bezlerini çoktan çöpe attı. Günümüzde tüm bu sıkıntıların alternatifi olarak lazer epilasyon, sonsuza kadar tüysüz kalmanın yeni yolu. Alexandrite lazer, en etkili yöntem olduğu için, çok tercih edilen bir çözüm yolu. Bu lazer, tüylere rengini veren “melanin” adlı boyar madde tarafından emilir.. Bu sayede tüy diplerine kadar ulaşır. Tüy kökünün etrafındaki hücreleri tekrar tüy oluşturamayacak şekilde etkiler.


Yazın lazer yapılır mı?

Lazer epilasyonun yazın yapılamayacağı yönündeki genel düşünce aslında çok yanlış: Vücudunuzun pek çok bölgesine yaz boyunca da rahatlıkla lazer epilasyon yaptırabilirsiniz. Koltukaltları gibi güneş görmeyen kısımlar, zaten kavurucu ağustos sıcağında bile rahatlıkla lazer epilasyon yapılabilen bölgeler. (Sadece kollarınız çok direk güneş aldığı için yaz meviminde bu uygulamayı yapmak çok kolay değil)

Lazer epilasyondan birkaç gün sonra, rahatlıkla denize girebilirsiniz. 30 plus bir güneş koruyucu kullanmak ve güneşin zararlı etkilerinin en fazla olduğu öğle saatlerinden kaçınmak kaydıyla. Bu zaten hepimizin uyması gereken genel bir kural. Pürüzsüz bir cilt sağlamak ve uzun ömürlü etki yaratmak için Lazer prosedürünü ciddiye alın.

Güneşlendikten sonra, melanin aktivasyonunun azalması için 1 ay gibi bir süre yeterli. Lazer de, seans aralıkları 2 ay olduğu için, bir çok kadın seans dönemlerini tatil tarihlere göre ayarlıyor.

Sonuç olarak, kadınlık zor. Güç ve moral toplamak için önce bedenimizi saygıdeğer hale getilelim. Umutmayın kültürümde tüylere sahip bir kadın itici bulunur.


Yüzünde bir gülümsemeyle sıcak günleri karşılamınızı diliyorum.

Dr. Beyhan Arıkan

www.naturalazer.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder