22 Ağustos 2010 Pazar

Kırmızı Biberli Kuru Fasulye



Malzemeler
1/2 kg kuru fasulye
2 adet orta boy soğan
Tuz,nane
4 adet kırmız biber
Zeytinyağı
Salça

Yapılışı

Ayıklanıp yıkanan fasulyeleri 6 saat öncesinden soğuk suyun içine koyun. Bu süre sonunda şişen fasulyeleri kaynatmak daha kolay olacaktır. Daha sonra soğanları doğrayıp fasulyelerle birlite kaynatın. Her fasulyenin pişme süresi birbirinden farklı olabilir. Fasulyenin pişip pişmediğini tadarak anlayabilirsiniz. Kırmızı biberleri ince ince doğrayıp zeytinyağı ile tavada kızartın. Üzerine Salça ekleyin. Çok kızartmazsanız fasulyenin içinde de su alarak şişip daha güzel bir görüntü oluşturur. Kaynattığınız fasulyede yeterli su kalmamışsa kaynamış su ilave edebilirsiniz. Kızarmış biberleri de fasulyeye ekleyin. Üzerine istediğiniz kadar nane koyun. 5-10 dakika daha kaynatın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder