4 Ağustos 2010 Çarşamba

Arpa Çorbası

Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 6
 
 

Malzemesi:
1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı arpa şehriye 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

Tarifi:
• Tencerede yumurta, yoğurt ve unu çırpın.
• 4 bardak tavuk suyu, karabiber ve tuz ekleyip, kaynayana kadar karıştırın.
• Arpa şehriyeden 2 yemek kaşığı ayırın.
• Kalan arpa şehriyeyi çorbaya ilave edip, 20 dakika karıştırarak kaynatın.
• Çorba koyu olursa sıcak su ilave edebilirsiniz.
• Ayırdığınız arpa şehriyeyi kavurup çorbanın üstüne dökün.
• 10 dakika bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder