4 Ağustos 2010 Çarşamba

Kayısılı Tart



"Fındıklı tart hamuru için limon rendelenir ve suyu sıkılır. Limon suyu ve rendesi diğer malzemelerle birlikte karıştırılır, hamur istenilen kıvama gelinceye kadar elde yoğrulur..."

Kayısılı Tart

Malzemeler;

Fındıklı Tart Hamuru için: 250 gr Toz findik, 175 gr margarin, 175 gr un , 140 gr pudra şekeri, 2 adet yumurta sarısı, 1/2 adet limon, 1 çay kaşığı tarçın

Sos için: 400 gr kayısı marmeladı

Fındıklı tart hamuru için limon rendelenir ve suyu sıkılır. Limon suyu ve rendesi diğer malzemelerle birlikte karıştırılır, hamur istenilen kıvama gelinceye kadar elde yoğrulur. 30 dakika dolapta dinlendirilir. Hamur merdaneyle açılır, tart kalıbına yerleştirilir ve hamurun fazlası alınır, üst yüzey süslemesi için saklanır. Tart hamurunun içi kayısı marmeladı ile doldurulur. Artan hamur tırtıllı kesici yardımıyla gösterilen şekilde kesilir. Kesilen tırtıllı hamur şeritleri ile tartın üzerine şekiller verilir. 180 C'lik fırında 35-40 dakika pişirilir.

Kolay gelsin...

Kaynak: Güneş
Nevin Terzioğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder