Yılbaşı akşamı için farklı patlamış mısır tarifler
Yılbaşı akşamı için farklı patlamış mısır tarifler
Karamelli mısır patlakları
Malzemeler:
1 çay bardağı cin mısırı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı renkli pasta şekeri 2-3 dal nane
Hazırlanışı:
İçine zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencereyi ocağa oturtun. 2-3 adet mısır tanesini tencereye atın. Mısırlar patlayınca tüm mısırı tencereye ilave edin. Arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatın. Ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyun. Orta ateşte tozşeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın. Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun. Karameli ve pasta şekerini mısırların üzerine döküp karıştırın. Arzunuza göre kaplara alıp soğutun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Mısır patlaklı çubuklar
Malzemeler:
l2 paket (80er gramlık) sütlü çikolata l50 gram margarin l3 su bardağı patlamış mısır l3 çorba kaşığı renkli şekerleme
Hazırlanışı:
Sütlü çikolata ve margarini birlikte benmari usulü eritin. Derin bir kaseye patlamış mısır ve 2 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi koyun. İçine erimiş çikolatayı ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın. Diğer tarafta muffin kalıplarının içini küçük kağıt kek kalıplarıyla kaplayın. Kağıtların içine kalan 1 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi eşit olarak serpin. Daha sonra çikolatalı karışımı şekerlemelerin üzerine paylaştırın. Her bir mısır patlağının ortasına 1 adet çubuk saplayın ve elinizle hafifçe üstüne bastırın. Derin dondurucuda 1 saat beklettikten sonra kağıt kalıplardan çıkarıp, servis yapın.
Mısır ve pirinç çıtırlı sandviç
Malzemeler:
2 adet mısır ve pirinç çıtırı 1 çorba kaşığı krem peynir 1 adet muz 1 çorba kaşığı bal
Üzeri için:
Frenk üzümü reçeli
Hazırlanışı:
1 adet mısır ve pirinç çıtırının üzerine krem peynir sürüp diğer mısır ve pirinç çıtırını üzerine kapatın. Muzu dilimleyip üzerine yerleştirin. Bal döküp, frenk üzümü reçeli ile süsleyerek servis yapın.
Patlamış mısır pastası
Malzemeler:
1 adet sade hazır pandispanya 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı cin mısırı
Kreması için:
2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı tereyağı 2 paket vanilya
Karamel için:
4 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su
Süslemek için:
10-15 adet antepfıstıklı draje
Hazırlanışı:
Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencereye süt, tozşeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Tozşekeri süte ekleyip eritin. Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçayı bir tabağa alın. Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün. Kekin üst parçasını yerleştirin. Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin. Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı alın. Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın. Karamel için, geniş bir tavaya tozşeker ve suyu alın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın. Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin. Antepfıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın.
Karamelli mısır patlakları
Malzemeler:
1 çay bardağı cin mısırı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı renkli pasta şekeri 2-3 dal nane
Hazırlanışı:
İçine zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencereyi ocağa oturtun. 2-3 adet mısır tanesini tencereye atın. Mısırlar patlayınca tüm mısırı tencereye ilave edin. Arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatın. Ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyun. Orta ateşte tozşeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın. Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun. Karameli ve pasta şekerini mısırların üzerine döküp karıştırın. Arzunuza göre kaplara alıp soğutun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Mısır patlaklı çubuklar
Malzemeler:
l2 paket (80er gramlık) sütlü çikolata l50 gram margarin l3 su bardağı patlamış mısır l3 çorba kaşığı renkli şekerleme
Hazırlanışı:
Sütlü çikolata ve margarini birlikte benmari usulü eritin. Derin bir kaseye patlamış mısır ve 2 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi koyun. İçine erimiş çikolatayı ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın. Diğer tarafta muffin kalıplarının içini küçük kağıt kek kalıplarıyla kaplayın. Kağıtların içine kalan 1 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi eşit olarak serpin. Daha sonra çikolatalı karışımı şekerlemelerin üzerine paylaştırın. Her bir mısır patlağının ortasına 1 adet çubuk saplayın ve elinizle hafifçe üstüne bastırın. Derin dondurucuda 1 saat beklettikten sonra kağıt kalıplardan çıkarıp, servis yapın.
Mısır ve pirinç çıtırlı sandviç
Malzemeler:
2 adet mısır ve pirinç çıtırı 1 çorba kaşığı krem peynir 1 adet muz 1 çorba kaşığı bal
Üzeri için:
Frenk üzümü reçeli
Hazırlanışı:
1 adet mısır ve pirinç çıtırının üzerine krem peynir sürüp diğer mısır ve pirinç çıtırını üzerine kapatın. Muzu dilimleyip üzerine yerleştirin. Bal döküp, frenk üzümü reçeli ile süsleyerek servis yapın.
Patlamış mısır pastası
Malzemeler:
1 adet sade hazır pandispanya 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı cin mısırı
Kreması için:
2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı tereyağı 2 paket vanilya
Karamel için:
4 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su
Süslemek için:
10-15 adet antepfıstıklı draje
Hazırlanışı:
Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencereye süt, tozşeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Tozşekeri süte ekleyip eritin. Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçayı bir tabağa alın. Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün. Kekin üst parçasını yerleştirin. Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin. Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı alın. Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın. Karamel için, geniş bir tavaya tozşeker ve suyu alın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın. Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin. Antepfıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder