Şeker hastalarının beslenirken dikkat etmesi gereken hususlar
İdeal kilonuza ulaşılmalı ve o kiloda kalmaya özen gösterilmeli
Kesinlikle öğün atlanılmamalı
Öğün aralıkları 2.5-3 saat olmalıdır.
Şeker oranı yüksek besinlerden kaçınılmalıdır.
Karışık karbonhidratlı besinleri yemeye öncelik gösterilmeli
Meyve, meyve suyu tek başına alınmamalı, yanında kesinlikle proteinli besinlerde olmalıdır.
Süt, peynir ve yoğurdun genellikle yarım yağlı olmasına dikkat edilmeli
Kırmızı et yerine, balık ve tavuk eti tercih edilmeli.
Etli yiyeceklere ilaveten yağ katılmamalı
Yumurta haftada en fazla 2 tane tüketilmeli
Alkol ve sigaradan uzak durulmalı
Diyete ilaveten sporda yapılmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder